CWO I 

De CWO I groep is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar zonder zeilervaring. Na acht lessen kun je zelfstandig zeilen met niet te veel wind en met hulp bij vertrek en aankomst. Deze groep heeft voorrang op het huren van optimisten.

CWO II 

De CWO II groep is het vervolg op CWO I waarbij de zeiltechnieken verder worden uitgebreid. Deze opleiding duurt meestal twee seizoenen. Na het behalen van het CWO II diploma kan zelfstandig worden gezeild, ook bij meer wind en zonder hulp bij vertrek en aankomst.

CWO III 

De CWO III groep is voor de gevorderde zeilers die de fijne kneepjes van het zeilen willen leren. Hierbij wordt ook gevaren bij windkracht 4 tot 5 op het Haringvliet en komen wedstrijdelementen duidelijk naar voren.

Opti-Plus

Voor kinderen die qua fysiek of qua ontwikkeling/plezier nog niet “klaar” zijn met de Optimist is er de gevorderden groep “Opti-Plus”. Bij deze groep zitten kinderen die ruim op CWO3 niveau varen en bezitten bij voorkeur dit diploma. Ze hebben lol in hun Optimist en willen nog niet overstappen in een andere boot. Om juist deze groep een extra uitdaging te geven is het programma uitgebreid met het varen van enkele wedstrijden in de regio. Deelname hieraan is een hele ervaring en geeft meer inzicht in het varen op snelheid en boathandling. De minimumleeftijd voor deze groep is 10 jaar.

RS-Zest-Learning-02-1080x675

Zwaardboot

De Zwaardbootgroep is bedoeld voor de jeugd vanaf 11 jaar die in het bezit zijn van minimaal Optimist CWO II en in groepsverband willen blijven zeilen. Deze groep staat o.a. open voor de Laser, Splash en RS Feva waarbij de zeilvoering afgestemd dient te worden op de weersomstandigheden. Andere boottypen kunnen in overleg worden toegelaten. 

 

 

Begeleid zeilen

Naast de jeugdzeilopleidingen kunnen de jeugdleden zich ook aanmelden voor het begeleid zeilen. Dit komt neer op vrij zeilen onder toezicht. Ook hier worden de nodige lessen geleerd aangevuld met leuke activiteiten.

3387FEA4-5D7F-4167-8C48-E985ADE3CECF

Instructeurs / zeiltrainers

In 2015 zijn we begonnen met het opleiden van onze eigen instructeurs. Aan deze opleiding kun je starten als je 15 jaar oud bent. Deze instructeurs in opleiding geven dan in de ochtend les onder toeziend oog van een ervaren senior-instructeur. Wil je hierin doorgroeien, dan kun je met een ZI-3 op zak ook via ons bij het Watersportverbond de opleiding zeiltrainer / coach volgen. Een opleiding met veel mogelijkheden.

Opleidingskosten

De kosten voor de gehele jeugdzeilopleiding bedragen eenmalig €140,- . Per extra deelnemend gezinslid betaalt u slechts €75,-. 
Zwembadles, Optimist-keuring, "Begeleid zeilen" en dagelijkse lunch zijn bij deze prijs inbegrepen. 

Materiaal verhuur

De verenigingen stellen een aantal boten ter beschikking tegen een voordelige vergoeding voor de kinderen zonder vaartuig. We moedigen het eigenboot bezit aan. Daarom zijn de huurboten voornamelijk bedoeld voor kinderen die voor het eerst in dat type zeilboot stappen. Voor de RS Feva en de Yngling hanteren we een ruimer beleid vanwege de hoge aanschafprijs.

  • Optimist      (€100,- euro)
  • Splash          (€125,- euro)
  • RS Feva      (€75,- euro p.p.)
  • Yngling         (€75,- euro p.p.)

 

zeilen in de RS Feva

Voor het 2-mans zwaardbootzeilen zetten we de RS Feva in. We hebben 4 exemplaren beschikbaar. De RS Feva XL is een 2 mans jeugdzwaardboot van bijna 4 meter lang. Voorzien van grootzeil, fok en gennaker. De Feva is een uitstekende boot voor jeugdzeilers, komend uit de Optimist of Splash, die ook eens met z’n tweeën willen varen. Zeker wanneer de gennaker wordt gehesen, is het varen in deze boot een ware belevenis. 
rs-feva-xl-club-sailboat-w-gennaker-feva-2018-xl_1
Hoe kun je er mee gaan varen?
Voor het gebruik van een RS Feva schrijf je jezelf in voor de groep zwaardboot 2-mans. Je komt dan in de groep terecht waarin met deze boten gevaren wordt. Vaak vaar je met een vaste maat en wissel je met hem/haar van roerganger naar trimmer en weer terug.

Yngling

Nieuw dit jaar is de Yngling. Bedoeld voor de leeftijd 16 t/m 25 jaar. Zie meer hierover op de pagina Yngling zeilen.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier