CWO Opleidingen

CWO 1 groep

De CWO 1 groep is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar zonder zeilervaring. Na negen lessen kun je zelfstandig zeilen met niet te veel wind en met hulp bij vertrek en aankomst. Deze groep heeft voorang op het huren van optimisten.

CWO 2 groep

De CWO 2 groep is het vervolg op CWO 1 waarbij de zeiltechnieken verder worden uitgebreid. Deze opleiding duurt meestal twee seizoenen. Na het behalen van het CWO 2 diploma kan zelfstandig worden gezeild, ook bij meer wind en zonder hulp bij vertrek en aankomst.

CWO 3 groep

De CWO 3 groep is voor de gevorderde zeil(st)ers die de fijne kneepjes van het Optimistzeilen willen leren. Hierbij wordt ook gevaren bij windkracht 4 tot 5 op het Haringvliet en komen wedstrijdelementen duidelijk naar voren.

RS-Zest-Learning-02-1080x675

Zwaardbootgroep

De Zwaardbootgroep is bedoeld voor de jeugd vanaf 11 jaar die in het bezit zijn van minimaal CWO 2 en in groepsverband willen blijven zeilen. Deze groep staat o.a. open voor de Laser, Splash en RS Feva waarbij de zeilvoering afgestemd dient te worden op de weersomstandigheden. Andere boottypen kunnen in overleg worden toegelaten. 

Opti-Plusgroep

Voor kinderen die qua fysiek of qua ontwikkeling/plezier nog niet “klaar” zijn met de Optimist is er de gevorderden groep “Opti-Plus”. De kandidaten bezitten de vaardigheden op het niveau van CWO Jeugdzeilen III en zijn bij voorkeur in het bezit van dit diploma. De minimumleeftijd voor deze groep is 11 jaar.

 

Begeleid zeilen

Naast de jeugdzeilopleidingen kunnen de jeugdleden zich ook aanmelden voor het begeleid zeilen. Dit komt neer op vrij zeilen onder toezicht. Ook hier worden de nodige lessen geleerd aangevuld met leuke activiteiten.

E249DA67DD7C495AAC961A123254D560

Instructeurs

In 2015 zijn we begonnen met het opleiden van onze eigen instructeurs. Aan deze opleiding kun je starten als je 15 jaar oud bent. Deze instructeurs in opleiding geven dan in de ochtend les onder toeziend oog van een ervaren senior-instructeur.

Opleidingskosten

De kosten voor de gehele jeugdzeilopleiding bedragen eenmalig €65,- . Per extra deelnemend gezinslid betaalt u slechts €45,-. 
Zwembadles, Optimist-keuring, "Begeleid zeilen" en dagelijkse lunch zijn bij deze prijs inbegrepen. 

Materiaal verhuur jeugd:
- Optimist (50,- euro per seizoen)
- RS-Feva (75,- euro p.p. per seizoen)
- Splash   (75,- euro per seizoen)
- Laser     (75,- euro per seizoen)

Inschrijven

Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier

Zeilen in de RS Feva

WSV-Haringvliet heeft samen met WV Hellevoetsluis, 4 RS Feva’s aangeschaft t.b.v. het jeugdzeilen. De RS Feva XL is een 2 mans jeugdzwaardboot van bijna 4 meter lang. Voorzien van grootzeil, fok en gennaker. De Feva is een uitstekende boot voor jeugdzeilers, komend uit de Optimist of Splash, die ook eens met z’n tweeën willen varen. Zeker wanneer de gennaker wordt gehesen, is het varen in deze boot een ware belevenis. 
rs-feva-xl-club-sailboat-w-gennaker-feva-2018-xl_1
Hoe kun je er mee gaan varen?
Voor het gebruik van een Feva buiten de CWO opleiding om, is het vereist dat er door de ouders een zogenaamd gebruikscertificaat wordt gekocht. Daarvoor moet je wel lid en/of jeugdlid van een van de verenigingen zijn. Dit certificaat kost € 100,- per seizoen en geeft recht op gebruik van de boot op het Haringvliet. Je kunt de RS Feva dan ook gebruiken tijdens het jeugdzeilen. 

Het (verplichte) gebruikscertificaat plus het gebruiksreglement is op te vragen via: jeugdbestuur@wvhellevoetsluis.nl