Yngling

Vanaf 2024 breiden we onze vloot uit met een nieuw type boot. In samenwerking met de stichting Nationaal Jeugdzeilplan starten we met 2 Ynglings die bedoeld zijn voor de leeftijdsgroep 16-25 jaar.

NED308

De Yngling is een sportieve, open kielboot en wordt gevaren mét spinnaker. De Yngling voelt sportief aan als een zwaardboot, maar kan niet omslaan. De boot stuurt licht en gevoelig en reageert snel op bewegingen aan boord.

NED335

Met weinig wind vaart de Yngling relatief snel, ondanks het feit dat de boot eigenlijk ondertuigd is. Door het vrij kleine zeiloppervlak kan Yngling veel wind hebben: goede zeilers varen zonder veel problemen tot en met windkracht 6. Net als in een zwaardboot is het dan hard werken en nat worden.

De fraaie, klassieke rompvorm maakt dat de Yngling niet snel planeert. Vanaf windkracht 4 trekt de grote spinaker een Yngling toch over de boeggolf heen. Vooral op golven is dat een sensationele ervaring.

 

Yngling_black-300x300

Zeiltraining

Het zeilen met de Yngling doe je met 3 personen. Je team bestaat uit 3 tot 4 personen, liefst 4 zodat je niet direct stilvalt wanneer er iemand een keer niet kan. Tijdens de trainingen varen we bij voorkeur uit met beide Ynglings. Want niet alleen de "kracht van de herhaling" is onderdeel van de training ook het kijken naar en leren van elkaar brengt je iedere keer een stapje verder.

De zeiltraining wordt gegeven door nationaal gediplomeerde zeiltrainers die iedere training tot een feestje weten te maken. Voorbespreken en nabespreken van iedere zeildag zijn onderdeel van het programma. Natuurlijk ontbreekt de gezelligheid hier niet.

Hoe ziet dit eruit? Zo dus..

Internationale klasse

Er varen Yngling teams overal ter wereld (Australie, VS, Noorwegen, Denemarken om er maar een paar te noemen). De klasse bestaat al meer dan 50 jaar, en is in 2004 en 2008 gebruikt als olympische vrouwenboot.

Van makkelijk tot heel technisch

De Yngling is een boot waarin je echt leert zeilen. Aan de ene kant is het een vrij makkelijke boot om mee te beginnen, maar je kunt er elke keer weer een stapje bij doen, tot het niveau waarop je heel erg technisch vaart. Alles wat je leert in de Yngling is ook toe te passen op de grotere kajuit-boten bijvoorbeeld.

Team

Je leert in de Yngling echt werken als geolied team. Je hebt iedereen nodig aan boord, en je hebt in elk rak weer een andere taak. Als je alle facetten, van teamplayer tot trimmaster jezelf eigen hebt gemaakt, zul je merken dat je, elke andere boot waarbij je aan boord stapt ineens een stuk makkelijker gaat varen.

Ieder teamlid betaald bovenop de normale kosten € 75,- als bijdrage voor het gebruik van een Yngling. Hiermee blijft instappen laagdrempelig. Dus meldt je met je teamleden aan via het inschrijfformulier!