Eén Hellevoetsluis, twee Teams!

Naast het wedstrijdteam voor Optimisten, Opti Plus, is er nu ook een wedstrijdgroep voor zwaardboten, Splash en RS Feva. Samen vormen ze Team Hellevoetsluis!

Opti Plus

De Opti Plus groep is er voor kids die alles uit hun Optimist willen halen. Onder begeleiding van een coach wordt er een uitgebreider programma gevaren en deelgenomen aan de wedstrijden van Combi Rotterdam. Bij deze groep zitten kinderen die ruim op CWO3 niveau varen en bezitten bij voorkeur dit diploma. Ze hebben lol in hun Optimist en willen nog niet overstappen in een andere boot. Deelname hieraan is een hele ervaring en geeft meer inzicht in het varen op snelheid en boot handling. De minimumleeftijd voor deze groep is 10 jaar.

Wedstrijdgroep Zwaardboten

De wedstrijdgroep zwaardboten bestaat uit Splashes en Rs Feva's.

Splash zeilen

Voor wedstrijdzeilen in de Splash moet je al goed kunnen zeilen. De meeste zeilers stappen in als ze rond 13 jaar zijn. Ook moet je al wat lengte en gewicht hebben. Onder leiding van een coach wordt er een gevarieerd programma gevaren én deelgenomen aan wedstrijden van Combi Rotterdam. Er wordt niet alleen gezeild. Ook gaat het veel over zeiltechniek en tactiek. De gezelligheid en plezier in het zeilen staat voorop. Dan wordt er veel geleerd en plezier gemaakt.

De Splash is een gezellige klasse, waar je zowel op lokaal, als regionaal en landelijk niveau heel sportief kan wedstrijdzeilen. Op de site van de Splashklasse is een hoop informatie te vinden.

RS Feva

Anders dan in de Splash vaar je in de RS Feva niet alleen. Je vaart met een maatje en samen vorm je een team. In de RS Feva kan de een niet zonder de ander. Alleen samen zeil je als een raket!

Net als bij de Splash wordt er onder begeleiding van een coach een gevarieerd programma gezeild. Deelname aan wedstrijden van Combi Rotterdam hoort hier bij. Én, in 2024 vindt bij Bruinisse het Wereldkampioenschap plaats. Het is een open kampioenschap, wat inhoud dat iedereen met een RS Feva kan deelnemen.